Hvaler-690.jpg

Om Stiftelsen D/S Hvaler

Stiftelsen D/S Hvaler

Stiftelsen D/S Hvaler ble etablert i 1993 for å ta vare på og gjenskape verdier knyttet til vår unike kystkultur. Restaureringen av passasjerbåten "Hvaler"er stiftelsens første og viktigste oppgave.

Det er nå stiftelsen som eier "Hvaler", men etter at den den ble lagt i opplag ved Fredriksstad Mekaniske Verksted i 1979 har den vært i forskjellig eie. "Hvaler" ble i 1996 flyttet til innvendige lokaler på Seutelvens Verksted og restaureringsarbeidet tok til.

Stiftelsen har som mål og gjenskape "Hvaler" slik den fremsto i 1948 etter omfattende ombygginger hvor blant annet dampmaskin og kjele ble byttet ut med en 300 HK dieselmotor. Dette valget er gjort etter grundig vurdering og i samråd med bevaringsmyndigheter.

Det videre arbeidet med å restaurere "Hvaler" kan du følge her på våre hjemmesider.

Støtt restaureringssarbeidet

Om du ønsker å støtte til det viktige restaureringssarbeidet av "Hvaler" er det  flere måter du kan gjøre dette på.

Et medlemskap i D/S Hvalers Venneforening koster kun kr. 300,- pr. år og du får tilsendt vårt nyhetsblad to ganger i året.

Søk om medlemsskap.

Du kan gjennom Norsk Tipping gi din grasrotandel til vår stiftelse som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Ta kontakt med Knut Alnæs på telefon 957 62 251 eller epost .

Aktiviteter og arrangementer

Ingen oppføringer er funnet

Informasjonsblad for DS Hvaler

 

 

Stiftelsen D/S Hvaler © 2014
Org.nr.: 993 495 751
Bank: 1000.14.12952

Webdesign & drift: JKWEB

Admin