Featured

Hvaler 130 år - en reise fra 1892 til 2022

Torsdag 31 oktober 1892 ble D/S Hvaler levert fra Fredriksstad mek Verksted. Og fredag 1. november, samme år gikk D/S Hvaler sin første prøvetur mellom Hvalerøyene. Ombord var direksjonen og en del innbudte gjester. Den 14. november startet den opp i ruten fra Gravningssund kl 07:30 hver mandag og tirsdag. I år er dette altså 130 år siden.

Vi inviterer til en billedreise fra 1892 til 2022, onsdag 9. november kl 17:00. Da holder vi foredraget om båtens tidligere historie, fra damp til diesel, opplagsperioden og restaureringsperioden.Stedet er den gamle vaktmesterboligen på Isegran eller «Kollen» som vi kaller den etter Kollen på Skjærhallen hvor «Hvaler» la til i nesten 90 år. Og du som har lurt på hvorfor vi i 27 år har brukt så lang tid på å restaurere båten, vil kanskje få noen svar denne kvelden. Vil du se nærmere på båten så holder vi oppe for guiding ombord timen før.

Vi tar ingen inngangsbillett, men ønsker svært gjerne en liten donasjon på kr 100,- i etterkant hvis du er fornøyd med foredraget. Gjerne på Vipps. Kaffe og hjembakt kake blir å få kjøpt, samt noen av våre profileringseffekter. Alle våre inntekter går til vedlikeholdt av båten.

«Kollen» er ikke stor. Vi klarer å få plass til ca 20 personer, og blir pågangen stor så stiller vi opp også onsdag uken etter. Så huk av "Skal" på facebookarrangementet og send en sms til 908 24 583 med navn på hvem som kommer så vi slipper overbooking.

Vel møtt.

Per-Arild Andersen
Leder MS Hvalers Venner.

 

 

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->