Eplefestivalen 2022

Endelig er vi klare for Eplefestivalen igjen. Søndag 25. september holder vi stands på Rove på Skjærhalden. Det er nå tre år siden Eplefestivalen sist ble avholdt. Vi håper å treffe våre gamle støttespillere og ser fram til å møte nye støttespillere den dagen.

 - Dugnadsgjengen foran DS Hvaler - Foto: Kjell S. Stenmarch

Vi har jobbet hardt de siste årene og etter at vi fikk start på motoren nå i høst ser vi nå fremtiden lyst i møte. Og vi er i gang med å planlegge for drift 2023. Skippere og øvrige mannskap er i ferd med å bli etablert, men vi ønsker flere som kan være med som frivillig mannskap, spesielt som maskinpasser.

Ta kontakt med oss hvis du vil være med på å drifte Østlandets eldste rutebåt på turer i den vakre skjærgården vår, eller hvis du bare har lyst til å være med på å holde båten ved like i årene fremover.

På vår stand vil du få mer informasjon om MS Hvaler. Vi svarer på, nær sagt, alle spørsmål om de siste års restaurering og kommende drift. Du kan også, i tillegg til å tegne medlemskap i vår venneforening, kjøpe T-skjorter, frimerkekonvolutter og postkort med bilde av MS Hvaler. Vi selger også bilder av båten samt at vi har lagd en kalender for 2023. Motivet denne gang er bilder av situasjoner som den enkelte dugnadsmedarbeider har handert det siste året.

Du får naturligvis kjøpt kalenderen eller andre effekter som vi selger selv om du ikke kommer på Eplefestivalen. Ta kontakt med Per-Arild på så avtaler vi enten henting på Isegran eller vi sender i posten. Porto kommer da i tillegg.

Etter nærmere 30 år med restaurering er vi nå like ved å komme i drift. Stikk innom vår stand på Eplefestivalen og få mer informasjon.

Per-Arild Andersen
Leder MS Hvalers venner

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->