Featured

Gammel livbåt ferdig malt

Enda et nytt skritt i restaureringsarbeidene er tatt. Den originale livbåten til MS «Hvaler» har fått tilbake farge slik vi har antatt at den har sett ut. Det er Thor-Ivar Olsen fra Spjærøy som både har gjort trearbeidene og malingsarbeidene. På bildet legger han siste hånd på verket.

Det var i utgangspunktet ikke lett å bestemme grønnfargen, siden det bare var en liten bit av treverket som hadde bevart litt av denne. Det kan se ut til at den vi har endt opp med så langt, kan være litt i guleste laget.

Hvis noen av våre lesere har synspunkter på dette, tar vi gjerne imot kommentarer. En kommentar vi allerede har mottatt, er at det ofte ble brukt «vogngrønn» innvendig i slike båter, og hvis noen kan bekrefte dette, er det av interesse.

Fargenavnet på den malingen som er brukt nå er «bygdegrønn», og malingen er spesialblandet for oss av Jotun.

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->