Vi sleper «HVALER» til Isegran

Tirsdag 31.03.2015 sleper vi MS «Hvaler» fra Engelsviken til Isegran. Slepet går fra Engelsviken 09:30, og går alt som det skal, vil vi slepe opp Vesterelva og passere broene som åpnes kl. 13:00.

Det blir slepebåten «Ola» med kaptein Knut Birger Nilsen som står for slepet. Det var også «Ola» som slepte «Hvaler» til Engelsviken sist høst. Under er et bilde tatt ved Hutholmen oktober 2014.

Mens arbeidene med restaurering pågår vil «Hvaler» bli liggende ved utstyrsbrygga på Isegran, like utenfor slippen. Her har dugnadsgjengen installert ny sjøbu og lagt til rette for at arbeidene på «Hvaler» kan starte opp så snart båten ligger godt fortøyd ved brygga!

Støtt stiftelsens arbeid

Det er flere måter man kan støtte det viktige restaureringssarbeidet av MS "Hvaler" på. Et medlemskap i D/S Hvalers Venner koster kun kr. 350,- pr. år og da får du også tilsendt vårt nyhetsblad 2 ganger pr. år.

Du kan også gi din grasrotandel som støtte til restaureringen eller kjøpe noen av våre fine produkter med "Hvaler" som motiv.

Les mer ->

Våre støttespillere

MS Hvaler er av nasjonal betydning og bredden blant våre støttespillere viser at båten vår er viktig for veldig mange. Våre sponsorer hører hjemme over hele Østlandet, og flere har støttet oss gjennom mange år. MS Hvaler er den eneste passasjerbåten på sjø bygget på 1800-tallet som fortsatt finnes på Østlandet.

Les mer om hvem som er våre sponsorer, og hvordan de bidrar til våre arbeider.

Les mer ->

 

Historien om D/S Hvaler

Historien om D/S Hvaler startet 1892 med nytt dampskipselskap og bestilling av ny dampbåt.

Vi har samlet noen unike bilder og fått skrevet ned den innholdsrike historien til båten som igjen er sjøsatt i Fredrikstad.

I november 2013 kom den på vannet etter omfattende restaurering, og håpet er at den snart skal være operativ igjen.

Les mer ->